Despre curs
Bun găsit!
În februarie am desfășurat un Atelier de pictura pe apă realizat la Afterschoolul Creative Kidz de Ilie Cebotari. Tehnica poartă numele Ebru Marble-Aqua Print.
Copiii au pictat pe apă, și-au creat propriile modele ce pluteau. Apoi modelul era transferat pe forma de lemn aleasă. Atât copiii, cât și eu am fost foarte încântați de ceea ce puteam realiza pictând pe apă. Cu multă migală, ei pictau cu ajutorul unui bețisor de frigărui, pornind de la cercurile colorate ce pluteau pe fața apei ce arăta ca o gelatină. Compoziția apei este una naturală, din extract de plante.
Copiii și-au dezvoltat astfel:
- îndemânarea
- creativitatea
- motricitatea mâinii
- imaginația
- percepția vizuală
Cei mai mulți copii au creat flori, inimi, pânze de păianjen ce au fost apoi imprimate pe forma de inimă. Un băiat, care citește cu mare plăcere seria Pisicilor războinice a dorit să realizeze o pisică și a reușit. Eu am dorit să scriu Creative Kidz și cu ajutorul dlui Ilie, am reușit.
În două ore, o clasă de elevi a reușit cu multă îndemânare să creeze mici opere de artă pe apă, ce au fost apoi mutate pe inimioarele de lemn, ce pot fi dăruite mămicilor, pot fi puse cu magnet pe frigider sau pot deveni mici tablouri. Toate modelele sunt unice, originale, o data în plus o confirmare a faptului că suntem unici. Însă ne-au plăcut tuturor!
Recomand activitatea atât pentru orele de AVAP, cât și pentru Școala Altfel .
Copiii au nevoie de diversitate, de activități care să le dezvolte creativitatea pe care o au din plin.
Eu îl voi invita și la clasă și în mod cert, vom realiza împreună alte mici opere de artă, că doar suntem Gărgărițele creative.
Se apropie Mărțișorul și mă gândesc să creez împreună cu elevii mei ceva deosebit. Am strâns resturi de materiale textile, motive tradiționale de la creatoarea de modă Izabela Măndoiu, dar și de la părinții din clasa mea. Vom încerca ceva aparte, sper să ne iasă!
Important este să încercăm cât mai multe lucruri noi, copiii sunt atât de dornici să descopere.
Eu i-am obișnuit pe elevii mei, atât de la clasă, cât și de la afterschool, că vinerea este ziua noastră deosebită, când creăm ceva original, citim ceva nou, avem jocuri de rol, dansăm, nu avem teme. În luna februarie, călătorim prin lumea emoțiilor, virtuților, prieteniei cu ajutorul cărților scriitorului Alec Blenche pe care îl recomand cu căldură. Pe bază cărților lui, noi ne jucăm mult, avem multe dezbateri, discuții libere și e uimitor cât de deschiși sunt copiii când le permiți să vorbească și cât de dornici să comunice.
Voi reveni cu un articol nou pentru Aventuri în țara prieteniei.
Las mai jos câteva fotografii de la activitățile recomandate.
Alte sugestii!
Benzi de desene animate , o oră de română altfel
Toate cele bune!