Despre curs

O ora de educatie plastica poate fi deosebita, daca folosesti, in loc de pensule si acuarele, plastilina.  O eleva de a mea, talentata la pictura, mi-a daruit un tablou realizat doar cu plastilina, o poiana cu flori ce ma duce cu gandul la MARISEL, din judetul Cluj ( recomand acest satuc minunat situat intre munti).

Ea a fost si cea care ne-a explicat ce ar trebui sa facem: sa pregatim o cutie de plastilina de toate culorile, un carton de la cutia de pantofi, o agrafa pentru prins si un scoci colorat.

Recomandarea elevei: cu cat plastilina este mai calitativa, cu atat se va lipi mai bine de carton si se va intari.

Ne-am intors la scoala, deci activitatea s-a desfasurat la propriu in clasa noastra. Am indreptat cartonul ales si am lipit scociul colorat ca rama. Ne-am gandit la ceea ce vom crea si am stabilit culoarea fondului. Am inceput sa inmuiem plastilina aleasa pentru fond , apoi cu rabdare, am intins-o perfect pe carton, dupa cum vedeti in imaginea alaturata.

Sunt necesare cel putin 2 ore pentru a realiza un tablou deosebit.

Aveti in vedere ca stratul de plastilina sa fie mereu subtire si bine intins.

Urmatorul pas este sa creionam peste plastilina, ceea ce vom realiza. In continuare, modelam plastilina, intindem foarte bine, tot ceea ce cream.

Rezultatul, tablouri minunate! Felicitari, dragilor!

Astept sa vad cum au iesit si tablourile voastre!!

Profesorii tăi

Cornelia Bățăuș

0/5
42 de cursuri
0 Review-uri
12 elevi
Vezi mai mult

Adaugă review