ORA DE ROMANA ALTFEL

Cornelia Bățăuș
Ultima modificare: 20 septembrie 2021
0 elevi înscriși

Despre curs

Bun gasit, tuturor!

Astazi va voi povesti  despre cum am transformat ora de limba romana in ATELIER DE BENZI DESENATE. Am reusit sa realizez aceasta activitate cu ajutorul domnului Mihai Grajdeanu, autor de benzi desenate.

Date fiind circumstantele ce ne inconjoara, ne-am putut intalni doar online, timp de 90 de min. Cu o saptamana inainte, la clasa, am studiat operele lui Ion Luca Caragiale – ”Domnul Goe” si ”Bubico”. Asa ca tema acestui atelier a fost Caragiale. Copiii au avut de pregatit foi A4, radiera, creion ascutit, marker negru pentru desen, creativitate si multa voie buna. Suntem pregatiti sa incepem!!!!

Pas cu pas, domnul Grajdeanu ne-a povestit, ne-a aratat cum putem realiza o banda de desen animat, pornind de la o opera, dar realizand propria creatie.

Prima data pe ecran a pus chipul lui Caragiale de la care am pornind in realizarea primului personaj. Urmatoarele au fost GOE cu bereta de ”mariner”, un Bubico, cu un comportament identic cu cel al baiatului. Toti erau prieteni in creatia noastra… Au aparut apoi ȚÂNȚĂRICĂ, GUVIDESCU, CASTRONEL…care mai de care mai nostim. Replicile curgeau, iar banda desenata  prindea contur.

Ne-a explicat cum trebuie impartita pagina, ce program puteam folosi pentru a lucra si pe calculator, mai exact www.clipstudio.net.

Nu va imaginati ce discutii au fost, cat de mult le-a placut. Am lucrat cu totii, chiar si eu…Fiecare in parte si-a creat propriile personaje, propria poveste cu replici originale.

Copiii sunt tare talentati si creativi, trebuie doar stimulati de noi, cadrele didactice. In acest interval de varste 6-11 ani isi pot descoperi pasiunea. Este foarte important ca noi sa contribuim la dezvoltarea lor.

Va las mai jos creatiile realizate de elevii mei de clasa a4-a.. Sunt tare mandra de ei!

Cum vi se pare?? Si-au dezvoltate elevii creativitatea si au studiat operele lui Caragiale in acelasi timp?

Tin sa ii multumesc domnului Mihai Grajdeanu pentru aceasta ora minunata! Datorita dumnealui am calatorit prin lumea lui Caragiale si am invatat sa realizam benzi  desenate cu personajele comice din operele sale.

Caietul de lucru si revista COMICS DIDACTIC, care cuprinde benzi desenate realizate dupa operele O scrisoare pierduta si Bubico, le vom studia cu mare interes. Si nu ne vom opri aici..vom continua benzile desenate din carte. Poate ne vom crea propria noastra carte de benzi desenate..ramane de vazut. 🙂

Inainte de a incheia acest articol, doresc a va lasa si feedback-ul elevilor despre acest atelier..

Eu, cu siguranta nu ma voi opri aici.. orele de limba romana, temele obisnuite vor deveni deosebite, creative, realizandu-le intr-un alt mod, creand benzi de desene animate si nu numai!

Ne auzim in curand cu un alte articole creative si idei!

Profesorii tăi

Cornelia Bățăuș

0/5
42 de cursuri
0 Review-uri
12 elevi
Vezi mai mult

Adaugă review