Blog

MINECRAFT

Minecraft
Copii Profesori

MINECRAFT

Ce este Minecraft? De ce le place copiilor atat de mult ? Este un joc care le dezvolta creativitatea, niciodata nu se plictisesc, pentru ca apar personaje noi, locuri noi sunt mereu de descoperit. Nu exista reguli stricte, jocul in sine este simplu, atractiv, pot juca de la 2 pana la un numar mare de copii . Ei isi creeaza blocuri cubice ce pot sfida gravitatia, fiind asezate intr-un mod aleatoriu, in functie de ceea isi propun sa realizeze in acel moment. Ei se inspira din filme, din cartile citite, din calatoriile lor, sau pot avea idei originale in timpul jocului.

Elevii mei sunt experti in Minecraft, cei mai multi dintre ei se joaca in mod frecvent. Astfel ca le-am lansat o provocare, sa isi creeze propriul joc MINECRAFT, pentru grupul clasei noastre, sa se joace in echipa. Au creat proiecte, teme cu ajutorul jocului Minecraft.

Le-am cerut ajutorul pentru a crea un TUTORIAL MINECRAFT ca sa ii invate si pe alti copii sa se joace. Au fost foarte incantati sa ajute, sa fie utili.

Deci , sa trecem la treburi tehnice: Andrei mi-a spus ca trebuie instalat JAVA.COM pe calculator pentru a putea rula TLauncher: https://tlauncher.org/en/.   ( o varianta de Minecraft gratuita)                                               

Tutorialul creat de Andrei este foarte bine prezentat si sper sa fie de ajutor copiilor care vor  sa invete sa foloseasca MINECRAFT. Consider ca este un instrument util in activitatea didactica. Elevii mei si-au creat propriile personaje, fiecare participant si-a construit o cladire, o incapere, au utilat-o cu ceea ce si-au dorit sa contina. Au lucrat in echipa, s-au si certat, s -au impacat si sunt tare mandri, si eu de ei, ca au un spatiu personal de joaca. Si-au personalizat spatiul de joaca, au pornit de la proiectele realizate impreuna, protejeaza mediul si in mediul virtual.

Jocul este accesibil pe calculator, in aceasta varianta, doar internet sa fie. Pentru alte dispozitive  sunt versiuni diferite . Copiii urmaresc niste indicatori de sanatate, inimioare, de foame, sunt copane ca simboluri, folosesc lemnul ca material principal de constructie. Apar si animale salbatice in joc, cu diverse roluri in joc. Invata sa supravietuiasca in diverse situatii  de viata.

Le dezvolta creativitatea, gandirea critica, copiii invata sa rezolve probleme, devin mai curajosi, isi depasesc temerile.   Jucatorii stabilesc singuri ce vor sa castige din propriul joc. Pot spune ca MINECRAFT este transdisciplinar.

Copiii comunica foarte mult in timpul jocului, deci isi dezvolta competenta comunicarii, se corecteaza unii pe altii. Geografia, istoria sunt discipline ce pot fi puse in valoare cu ajutorul Minecraft. Pe serverul creat, copiii au construit: castele, s-au inspirat dupa Catelul Peles, Castelul Huniazilor…., multe case, baze aeriene, o statuie uriasa, baza in ocean, un hotel care este inca in constructie…..

Elevii mei au creat proiecte pe diverse teme, folosind MINECRAFT.

Au realizat logo pentru proiectul meu THE WOULD BE RESEARCHER STEAM, folosind jocul Minecraft.

Recomand utilizarea acestui instrument impreuna cu alte instrumente digitale, in activitatea didactica. Traim intr-o era digitala, totul este in schimbare, sa ne adaptam noilor cerinte, sa venim in intampinarea nevoilor elevilor nostri.

Am fost in tabara de anul acesta la GALERIILE ROMANE ROSIA MONTANA. Domnul ghid le-a spus inca de la inceput ca acolo intra in IMPARATIA MINECRAFT A AURULUI. Au fost superincantati si au gasit asemanari intre constructiile lor si mina de aur din Apuseni. Vor continua calatoria lor virtuala cu mine de aur MINECRAFT.

GALERIILE ROMANE ROSIA MONTANA

Las mai jos cateva filmulete, poze ce dovedesc invatarea prin joc cu ajutorul MINECRAFT, create de elevii mei: D, R, T, alt D, A, D, A, A. Va multumesc, dragii mei pentru materialele oferite. Ati facut multi copii fericiti!

CALATORIA PRIN LUMEA MINECRAFT

O LUME NOUA VIRTUALA MINECRAFT

Comments (2)

  1. Adriana Georgescu

    Felicitări pentru articol, Cornelia! Foarte interesant și de actualitate!

  2. Roger

    Hey very nice blog!

Ia legătura cu noi

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *