Tu cum dezvolti creativitatea elevilor tai?

Cornelia Bățăuș
Ultima modificare: 23 septembrie 2021
0 elevi înscriși

Despre curs

Bun gasit, tuturor! Toamna bate la usa si ne pregatim de inceperea unui nou an scolar. Eu sunt gata sa preiau o noua clasa de prichindei.

Stim cu totii, ca elevii sunt altfel, de la o generatie la alta, trebuie abordati intr-un alt mod, diferit. E necesar sa ne schimbam modul de gandire, de predare de la o serie la alta, sa acceptam ca schimbarea adevarata incepe cu noi.

O prietena mi-a recomandat cursul https://academicparenting.ro/courses/creativitatea/, un curs pentru copii, parinti, profesori, al dnei prof conferențiar, psiholog, autor & specialist în domeniul Parenting, Panisoara Georgeta.

Va spun sincer, mi-a placut extraordinar de mult. M-am gandit ca este extrem de binevenit acum, ca o iau de la capat cu pregatitoarea. Sunt nerabdatoare sa incep sa ma joc creativ cu viitorii mei elevi. Copiii vin din familii cu blocaje emotionale, perceptive, culturale, greu reusim sa comunicam, sa lucram cu unii dintre ei, sa ajungem la ei . Intalnim aceste probleme mereu, stim si noi atatea solutii, insa datorita acestui curs vom sti si mai multe, vom fi mai creative si noi, ca si cadre didactice, dar si ca parinti .

Am aflat atatea idei noi, pornind de la lucruri extrem de simple. Copiii nostri, elevii nostri au nevoie de mult mai multa atentie din partea noastra. Am cumparat si jocul realizat de dumneai, JOCUL IDEILOR. Deja l-am incercat acasa cu fiica-mea! Va fi foarte util in activitatea didactica atat la clasa, acasa cu familia, cat si la after-school.

In acest articol, doresc sa punctez o parte din ideile creative ale d-nei profesoare:

  • Puneti intrebari simple, dar creative legate de absolut orice, acceptati variante diverse de raspuns.
  • Permiteti copiilor să pună cât mai multe întrebări.
  • Fiti deschisi, acceptati ideile originale ale copiilor, atat ca parinti, cat si ca profesori, încurajati-i mai des.
  • Lasati copiii sa faca ce le place, cu pasiune.
  • Exact cum spunea si dl astronaut Prunariu, cu PERSEVERENTA orice e posibil! Orice vis poate deveni realitate.
  • Sa ii invatam sa isi faca un plan de actiune.
  • Totul se face cu pasi mici, si ei sunt mici, dar vor deveni mari, responsabili, creativi, deschisi la schimbare, oameni fericiti.

Jocul PALARIILOR GANDITOARE  il folosesc de ceva timp la clasa, e foarte interesant, le da mult de gandire copiilor. Se lucreaza pe echipe cu mult entuziasm. L-am pus in valoare si in perioada online.

Am regasit in curs, joculete pe care le-am utilizat la clasa, insa modul de abordare al doamnei profesoare este putin diferit si sunt absolut convinsa ca in momentul cand le voi pune in practica, rezultatele creative nu se vor lasa asteptate.

Las mai jos cateva jocuri aplicate de mine la clasa in mediul online, dar si in clasa:

  1. Ascultam o melodie, preferabil fara versuri, 5-10 minute, cu ochii inchisi. Le spunem copiilor sa asculte melodia cu toate simturile activate . Apoi pe o foaie, fiecare isi noteaza ceea ce a simtit, ce poveste/poezie i-a venit in minte , ce ar desena, cu ce forma ar asemana melodia, ce culoare…Si ideile curg, sunt foarte inventivi. Observam ca suntem diferiti si ne place sa aflam si alte pareri. (acest joc ii apartine d-nei profesor universitar Panisoara Georgeta)

2. Un alt joc creativ este cel al BENZILOR DESENATE, despre care am vorbit si AICI. Le dezvolta imaginatia, doresc sa exploreze noi opere literare, sunt originali in exprimare, se simt liberi sa isi creeze propriile personaje, propria intriga. (acest joc este al clasei noastre)

3. Am folosit la clasa foarte mult jocuri-puzzle, jocuri care ii ajuta sa se concentreze mult mai bine, se dezvolta un spirit de echipa. Au creat si singuri puzzle online, folosind jigsawplanet, apoi le distribuiau pe grupul clasei.

We are a global classroom

4. Pictura cu plastilina este un nou mod de dezvoltare a creativitatii, de creat tablouri originale.

5. Jocuri de cuvinte: pornim de la un cuvant, cautam impreuna multe sinonime, apoi antonime, omonime si jocul continua, iar vocabularul se dezvolta.

Recomand cu caldura acest curs si ii multumesc si pe aceasta cale, doamnei profesor universitar Georgeta Panisoara, pentru ca mi-a permis sa fac cunoscute ideile minunate ale dumneaei.

Fiti creativi!

Profesorii tăi

Cornelia Bățăuș

0/5
43 de cursuri
0 Review-uri
38 de elevi
Vezi mai mult

Adaugă review