THINGLINK

Cornelia Bățăuș
Ultima modificare: 12 ianuarie 2022
0 elevi înscriși

Despre curs

Bine v-am regasit!

Dragi profesori si elevi, azi va voi vorbi despre un instrument digital foarte usor de utilizat, THINGLINK. Eu l-am folosit in orele de geografie, stiinte, istorie, dar este  util in orice lectie. Puteti crea cu ajutorul lui: jocuri, lectii, teste, felicitari virtuale.

Primul pas este sa va creati cont, apoi click pe CREATE, alegeti varianta potrivita , IMAGE, PRESENTATION,….pentru fiecare in parte aveti un scurt tutorial .

Daca alegeti IMAGE, inserati o imagine din cele afisate sau din propriul calculator. Aceasta este baza pe care veti incarca materialele dorite, texte, fotografii, video. Deci continuam, incarcam imaginea dorita din calculator, apoi click pe creionul de sus din bara de editare care ne deschide o fereastra in stanga, click pe SETTINGS  si stabilim fondul, modelul animatiei, alegem melodia, DONE .

ADD TAG, putem adauga text, poze, video, putem stabili ordinea pe care o dorim a imaginilor incarcate. Puteti schimba si iconita +, 1,2, *, daca inserati doar text. Finalizati, DONE, alegeti de la ochiul din bara de sus forma dorita de distribuire, preferabil UNLISTED, redenumiti materialul realizat.

Eu am creat un BRAD de Craciun in  care am inserat toate activitatile dedicate sarbatorilor realizate cu elevii mei la clasa, serbarea de Craciun, un fel de felicitare virtuala care a placut foarte mult atat copiilor, cat si parintilor. M-am bucurat si eu de modul de prezentare.

La orele de geografie si istorie, am inserat harta Romaniei si le-am  aratat elevilor cum pot incarca  imagini si texte despre obiectivele turistice  importante si au creat adevarate portofolii, ROMANIA TURISTICA, ce pot fi de folos si in activitatile extrascolare, si in plimbarile cu parintii lor, deoarece pot fi accesate de oriunde, de pe orice mobil, doar internet sa aiba.

Pentru lectiile despre CLIMA, am apelat din nou la thinglink si am creat METEOROLOGUL DE SERVICIU, elevii studiind timp de 3 saptamani vremea in toate treptele de relief.

Stim cu totii ca in orele de geografie, istorie , la clasa a IV a, greu reusim sa ajungem  la sufletul copiilor, insa atunci cand realizeaza portofolii, proiecte in echipa sau individual, se activeaza, se mobilizeaza, le place si garantat

 INVATA FACAND, CAUTAND!!!! Si satisfactia a fost mare, pentru ca au realizat proiecte minunate pe care le-au prezentat cu mare mandrie.

Va recomand sa folositi THINGLINK, sa le aratati si elevilor cum functioneaza! Veniti in intampinarea dorintei lor de a invata ceva nou.

Va las mai jos cateva dintre lucrarile realizate de elevii mei.

Obiective turistice Romania

Harta Romaniei

Judetele Romaniei

Cum vi se pare aceasta aplicatie? O veti folosi la scoala cu elevii?

Puteti gasi AICI si alte tutoriale utile!

Profesorii tăi

Cornelia Bățăuș

0/5
43 de cursuri
0 Review-uri
31 de elevi
Vezi mai mult

Adaugă review