Mihai Eminescu

Cornelia Bățăuș
Ultima modificare: 23 septembrie 2021
0 elevi înscriși

Despre curs

Bine v-am regasit!

Ne-am reintors la scoala..online, dar plini de entuziasm, deoarece il vom sarbatori pe poetul nostru nepereche,

MIHAI EMINESCU. 171 DE ANI de la nasterea marelui poet….

M-am gandit ca in prima saptamana de scoala, toate activitatile sa fie integrate, astfel ca MIHAI EMINESCU  a fost prezent permanent in cadrul tuturor orelor.

Site-ul  https://www.twinkl.ro/resource/ro2-lc-2544732-mihai-eminescu-prezentare-powerpoint  pune la dispozitie multiple materiale educationale (platind un abonament pe an)  foarte bine structurate, asa ca am folosit cu incredere prezentarile power point despre Ipotesti si despre opera marelui poet.

Copiii au citit poezii scrise de poetul nostru national, am analizat poezia Lacul , am citit basmul Fat Frumos din Lacrima,  am facut rezumatul.

CONCURS DE RECITARI .

Au dat autodictare, folosind https://whiteboard.fi/

Suntem specialisti in folosirea instrumentelor digitale.

Va adaug cateva fotografii de la activitatile realizate…

Eu pun  accentul pe partea artistica, doresc sa ating sufletul copilului , merg pe ideea ca un copil va retine mai usor daca traieste experienta, daca o simte. Si  cred ca am reusit.  In orele de limba romana am creat tablouri ,atat din punct de vedere literar, cat si artistic. Au desenat pornind de la Ce te legeni, am continuat cu   Luceafarul, Lacul, La steaua, Ce-ti doresc eu, tie, dulce Romanie…. Le ofer posibilitatea de a alege ce poezie ii reprezinta si ii impresioneaza si am fost si eu  impresionata de creativitatea ,de talentul lor, de mesajele transmise de elevii mei .

In orele de stiinte, am vorbit de mediul de viata LACUL, pornind de la poezia cu acelasi nume, pentru ca la ora de arte sa pictam peisajele descrise de poet in opera sa. Am ascultat SARA PE DEAL  interpretata de TUDOR GHEORGHE , la ora de educatie muzicala.

La ora de istorie, am discutat despre perioada istorica insemnata in care a trait marele poet, despre Junimea, Mica Unire realizata in  timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, 1859, despre prietenia cu marele scriitor Ion Creanga. Am recreat Romania din cele 3 tari : Tara Romanesca, Moldova, Transilvania.

Am lucrat in echipe, am scris pe Jamboard toti idei, teme eminesciene, titluri de poezii…

La ora de geografie, am localizat pe harta satul Ipotesti, judetul Botosani, am intrat pe GoogleEarth pentru a putea vedea virtual Casa Memoriala si ne-am amintit ca am vizitat-o in urma cu 2 ani cand am fost in frumoasa tabara de la Durau.

CASA MEMORIALA MIHAI EMINESCU IPOTESTI .

Am aflat ca NASA a numit un crater de pe Marte , Mihai Eminescu, in Univers exista o planeta cu numele poetului.

Ne-am distrat cu 2 puzzle-uri create in JIGSAWPLANET.RO.

MIHAI EMINESCU si LACUL

Am creat la final o HARTA CONCEPTUALA pe bubbl.us.

Pentru a nu se pierde materialele realizate impreuna cu elevii mei, am creat un SWAY,  in care am incarcat lucrarile, tablourile, temele,  ideile lor… MIHAI EMINESCU, POETUL NEPERECHE

Poate fi inspirational pentru seriile urmatoare . Iar ei, pe Bookcreator isi vor crea propriile carti despre EMINESCU, vor citi noi poezii, veti vedea ce a iesit.. Sunt extraordinari elevii mei!!!!

MIHAI EMINESCU, carte digitala realizata de David V

MIHAI EMINESCU, carte digitala realizata de IOANA

Am dorit  sa il sarbatorim pe MIHAI EMINESCU o saptamana, nu doar o zi, ne-am bucurat de opera sa, am studiat-o pe indelete, am memorat multe versuri cu placere. Ne mandrim ca suntem urmasi de- ai marelui poet MIHAI EMINESCU si speram sa ii putem calca pe urme…

Profesorii tăi

Cornelia Bățăuș

0/5
42 de cursuri
0 Review-uri
12 elevi
Vezi mai mult

Adaugă review