SA NE CUNOASTEM TARA

Cornelia Bățăuș
Ultima modificare: 12 ianuarie 2022
1 elevi înscriși

Despre curs

Bine v-am regasit!

Azi , va propun o lectie transdisciplinara ce poate fi folosita atat la geografie, istorie, abilitati practice cat si limba romana.

Am studiat formele de relief din tara, am facut cateva drumetii prin Muntii Carpati.

Am ajuns la Vf Omu, cel mai inalt varf muntos din Muntii Bucegi, 2504 m, apoi la Vf Moldoveanu, 2544 m, cel mai inalt varf muntos din tara noastra, din Muntii Fagaras. Am ajuns si in Muntii Apuseni, unde am vizitat virtual Pestera Scarisoara, unde gasim cel mai mare ghetar subteran din Romania.

Nu am reusit sa mergem in nicio excursie impreuna anul acesta scolar, insa virtual am putut calatori peste tot, atat prin tara, cat si in intreaga  lume. Am ajuns si pe Marte, datorita filmarilor realizate de NASA. Dar aici este alta poveste.

As dori sa continuam lectia de geografie cu o scurta evaluare, folosind instrumentul digital Learning apps, MUNTII CARPATI si un REBUS MUNTII CARPATI pentru fixarea cunostintelor.

La ora de istorie, am discutat despre domnitorii din epoca medievala, despre castelele lor – Castelul Huniazilor din Hunedoara, in timpul domnitorului Iancu de Hunedoara, Cetatea Neamtului din timpul lui Stefan cel Mare si Sfant, Castelul Bran, din timpul domnitorului Vlad Tepes. Toate acestea sunt vestigii ale trecutului nostru ca romani cu o istorie ce merita cunoscuta. Am reamintit cat de multe locuri frumoase avem de vazut in Romania.

La finalul saptamanii, pentru relaxare, ne-am gandit ca ne-ar placea sa bem un suc, o cafea, in parcuri, la o cafenea, dintr-un pahar care are pe el imagini cu obiective turistice din Romania. De aici si ideea, de a desena, de a creiona  Castelulul Bran, Castelul Peles, Arcul de Triumf, Coloana Infinitului, Poarta Sarutului…

Am aratat pe harta unde se afla toate aceste obiective, stim ce vom vizita la vara impreuna cu parintii, ne-am intrecut la harta, apoi am creat ceea ce va las mai jos sa va inspire.

Am realizat si un joc De-a milionarii, folosind aplicatia Learning apps,

ROMANIA,OBIECTIVE TURISTICE.

Dragi cadre didactice, elevii mei, ai nostri, sunt foarte creativi, au realizat adevarate opere de arta.

Nu pot sa spun decat BRAVO, COPII!

Suntem mandri ca suntem români, ne iubim tara, ne plac plaiurile românesti, drumetiile, iubim sa vizitam cetati, castele din tara noastra.

Puteti gasi AICI alte materiale utile!

Profesorii tăi

Cornelia Bățăuș

0/5
43 de cursuri
0 Review-uri
30 de elevi
Vezi mai mult

Adaugă review