Jocuri de Crăciun

Cornelia Bățăuș
Ultima modificare: 12 ianuarie 2022
0 elevi înscriși

Despre curs

Bun găsit, tuturor!

Se apropie vacanța de iarnă, iar activitățile la clasă merg mai greu, elevii au obosit, noi, la fel.

Astfel că m-am gândit la câteva jocuri didactice, ce pot fi folosite spre sfârșitul primului semestru, atât la CLR, cât și la MEM, DP, AVAP, la clasa pregătitoare și nu numai.

La limba română , am urmărit competența pronunțarea clară a sunetelor, cuvintelor în mesaje simple.

Este perioada de Crăciun, așa că exercițiile joc au avut ca teme principale: iarna, Crăciunul.

Încerc să îi ajut să se cunoască mai bine, să se împrietenească, de aceea activitățile sunt pe echipe formate din 3, 4, 5 copii sau pe perechi.

Jocul nr 1 cuprinde cuvinte amestecate ce formează propoziții. Copiii au primit pe echipe, cuvintele scrise în globuri, amestecate . Sarcina era să le ordoneze, grupați fiind în echipe de 3, 4 copii. Pe tablă se afla un brad de Crăciun ce urma să fie decorat cu propozițiile lor. Copiii au ordonat cuvintele, au decorat globulețele, apoi au decorat cu ele bradul de pe tablă, folosind magneți. Au citit apoi propozițiile , pe rând. Las mai jos câteva imagini cu bradul decorat cu globurile elevilor mei, gărgărițele creative. Încarc mai jos fișele . Pentru brad, alegeti orice doriti de pe net.

Fisă cuvinte -propoziții globuri
Bradul decorat cu propoziții

Jocul nr 2 Eu spun una , tu spui multe Am împărțit tuturor elevilor, cuvinte la nr singular și plural. Apoi, au avut ca sarcină să își citească cuvintele. Următorul pas era să își găsească perechea. A fost o veselie prin clasă,atmosfera era foarte destinsă, colegială. Și-au luat perechea de mână și împreună au decorat bradul de la tablă. Bradul nostru arată cm așa:..

Bradul Eu spun una, tu spui multe

Jocul nr 3 este individual. Fiecare copil a primit mai multe cuvinte și un brăduț decorat cu globuri cu imagini. Elevii au ca sarcină să potrivească cuvintele, după ce le citesc, să le lipească pe imagini, apoi să coloreze bradul. Le-am adăugat ca răsplată a muncii lor, câte un abțibild cu Moș Crăciun. Lipsește cuvântul vâsc. Las mai jos câteva imagini.

Bradul cu cuvinte

Jocul nr 4 este de matematică Care număr este mai mare? Dar mai mic?

Copiii au primit câte o fișă cu un brad cu globuri cu numere. Sarcina lor era să coloreze cu roșu globurile pe care erau scrise numerele mai mici din fiecare pereche, respectiv cu albastru globurile pe care erau scrise numerele mai mari. Apoi se decora brăduțul.

Bradul copiilor
Bradul model

Jocul nr 5 Jocurile realizate cu ajutorul aplicației Wordwall sunt pe gustul copiilor.

Recomand următoarele jocuri:

Eu spun una , tu spui multe

Numerele naturale 0-6

Eu spuna , tu spui multe

Am realizat împreună bradul cu dorințe pentru noul an.

Am elevi foarte creativi, vă las mai jos doar câteva imagini și veți vedea cum o simplă fișă cu descompuneri prinde viață. Felicitări, dragii mei!

Împodobim bradul
Oameni de zăpadă veseli

La ora de AVAP am realizat o lucrare cu întreaga clasă, un brad uriaș, BRADUL LUI MOȘ CRĂCIUN.

Bradul lui MOȘ CRĂCIUN

Știm cu toții că învățarea prin joc este mult mai atractivă . Copiii au învățat cu drag, și-au îndeplinit sarcinile de lucru cu mare atenție. Mi-au cerut să le mai fac astfel de jocuri. M-au premiat și ei pe mine, un băiețel mi-a lipit un abțibild cu gărgăriță pe mână și mi-a spus că merit, dar să mai fac din astea….

Puteti gasi AICI si alte materiale utile!

Noul An ce vine să vă aducă numai bine, sănătate și noroc!

Profesorii tăi

Cornelia Bățăuș

0/5
41 de cursuri
0 Review-uri
10 elevi
Vezi mai mult

Adaugă review