CERCETATOR IN DEVENIRE, STEAM
Despre curs
Bun gasit, tuturor! Asa cum v-am promis, am pregatit un articol despre PROIECTUL CERCETATOR IN DEVENIRE, STEAM.
Acest proiect a luat nastere acum 9 ani, in urma unei colaborari cu domnii Sporea de la Institutul de Fizica Nucleara Magurele care pe atunci organizau proiecte internationale Erasmus, extrem de interesante IBEST, cum ar fi Proiectul CEYS-CREATIVTY IN EARLY YEARS SCIENCE EDUCATION- http//education.inflpr.ro/ro/CEYS.htm. Puteti gasi si acum materiale utile atat pe platforma in limba romana, cat si pe platforma CEYS. Scopul proiectului Ceys este folosirea metodei creativitatii in predarea stiintelor.

Le multumesc si pe aceasta cale doamnei si domnului Sporea pentru toata implicarea, ajutorul acordat, pentru ceea ce m-au invatat.
Proiectul meu, Concursul si Simpozionul NATIONAL CERCETATOR IN DEVENIRE, este in CAER. De 2 ani, proiectul este international, ETWINNING, THE WOULD BE RESEARCHER STEAM, are parteneri din lumea intreaga, Italia, Spania, Macedonia, India, Turcia, Japonia, Serbia, Moldova, Iordania, etc.

A castigat Premiul de calitate E TWINNING 2020.

Scopul proiectului este:
~ dezvoltarea creativității în predarea științelor -STEAM- folosind investigația științifică,
~ dezvolatarea abilitatii de a lucra productiv într-un grup,
~ dezvoltarea abilităților digitale,
~ implicarea actorilor din școală și din comunitate în activitățile de învățare și promovarea unei învățări vizibile, inclusiv în condiții speciale de urgență.
Proiectul „Cercetător în devenire” este un proiect dedicat elevilor care a pornit de la ideea că ”Cel mai bun mod de a invata este sa faci, sa intrebi si sa faci. Cea mai buna cale de preda este sa il faci pe student sa intrebe, sa faca. Nu predica fapte, stimuleaza actul! “ (Paul Halmos, Matematician maghiar)
Elevii școlilor înscrise în proiect realizeaza experimente simple, aplicative şi investigaţii ştiinţifice pe anumite teme, dezvoltandu-si astfel creativitatea in invatarea stiintei. Elevii vor invata sa invete, learn to learn si learn by doing. Cadrele didactice coordonatoare vor adapta creativ strategiile didactice la specificul fiecarui elev si astfel, fiecare copil va fi pus in valoare.

Elevii devin actori ai propriei formari.
In fiecare an am publicat lucrarile participantilor intr-un CD cu cod ISSN, realizand astfel un adevarat auxiliar pentru predarea stiintelor pentru clasele 0-VIII.

In situatia de urgenta creata de virusul Covid, in lunile martie- iunie 2020, activitatile proiectului au continuat online, implicand activ copiii in activitati creative, pe care le-au realizat acasa cu parintii, dar si in direct in cadrul lectiilor online. Prin activitatile organizate cu elevii clasei, prin vizitele virtuale, intalnirile pe Skype in the classroom cu elevi din Japonia, Pakistan,India, Iordania, Rusia, am urmarit incurajarea copiilor, evitarea abandonului scolar, realizand lectii atractive, interactive.
Va invit pe pagina Proiectului E twinning THE WOULD BE RESEARCHER STEAM , sa va inscrieti, sa accesati paginile, sa postati si impreuna putem crea o BIBLIOTECA DIGITALA utila tuturor in activitatea didactica.
Anul trecut scolar , cu acest minunat proiect am castigat premiul CREATOR IN EDUCATIE.
STIINTA ESTE MAGIE CARE FUNCTIONEAZA!
