Blog

TABARA ALBAC MUNTII APUSENI

Feelings Check-In (16)
Pe unde mai calatorim

TABARA ALBAC MUNTII APUSENI

In fiecare an scolar, vara, obisnuiesc sa merg in tabara cu elevii mei. Va recomand o tabara de exceptie organizata la Albac, la Pensiunea Perla Ariesului.

Vederea din camera pensiunii

Programul nostru a fost urmatorul:

Ziua 1

Am plecat din Bucuresti spre Alba Iulia, unde am vizitat Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina Alba Iulia

Ziua 2

Ne-am plimbat cu Mocanita Campeni – Abrud. Timp de o ora ne-am bucurat de un cadru natural de exceptie.

Mocanita Campeni

Ziua 3

Am plecat intr-o excursie de o zi, in care am vazut Pestera Ursilor (Chiscau) si Pestera Cristalelor (Mina Farcu). Ambele pesteri sunt uimitor de frumoase, insa Pestera Cristalelor te lasa fara grai. Este unica in lume si este incredibil sa poti vedea cristale de calcit intr-o pestera-mina. Va recomand sa nu o ratati. Pentru vizita aveti nevoie de o rezervare in prealabil, asa ca va las AICI toate detaliile.

PESTERA CRISTALELOR
CRISTALE DE CALCIT
PESTERA URSILOR
STALACTITE, STALACMITE, COLOANE PESTERA URSILOR

Ziua 4

Ne-am imbarcat rapid in autocar si am fugit sa exploram Galeriile Romane Rosia Montana. Mina de aur este un obiectiv turistic inestimabil, la care adaugam ghidajul de exceptie al d-lui inginer minier, un român adevarat, caruia ii multumesc pentru invataturile oferite. Cand am intrat in galeriile sapate cu tarnacopul de mineri, domnul ghid i-a atentionat pe copiii curiosi ca se afla in galerii MINECRAFT adevarate, entuziasmul lor crescand considerabil. Si pentru mina aveti nevoie de o rezervare, asa ca va las detaliile chiar aici.

GALERIILE ROMANE ROSIA MONTANA
MINA ROSIA MONTANA

Ziua 5

Dupa atata mers cu autocarul, am simtit nevoia de putina miscare, asa ca am plecat in drumetie pe munte catre Pestera Poarta lui Ionele.

PESTERA POARTA LUI IONELE

Ziua 6

Ne intoarcem acasa..

Pe drumul spre Bucuresti ne-am oprit la Muzeul Aurului din Brad – un punct de atractie deosebit, ce nu trebuie ratat. Nu uitati sa sunati inainte!

Nu puteam sosi in capitala fara sa vedem si Castelul Huniazilor din Hunedoara, castel din timpul domnitorului Iancu de Hunedoara. Aceasta vizita a fost o adevarata lectie de istorie traita.

MUZEUL AURULUI, BRAD
CASTELUL CORVINILOR, HUNEDOARA

Noua ne-a placut foarte mult aceasta tabara, am respirat aer curat, am admirat peisaje frumoase, am calatorit in timp, am servit mancaruri traditionale romanesti, inclusiv placinte pe piatra pe care ni le-au pregatit la pensiune si ne-am incarcat sufletele.

Va recomand sa ajungeti in aceasta zona a tarii, este superba!

tabara, Pestera Ursilor, Galeriile Romane Rosia Montana, natura

Ia legătura cu noi

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *