Blog

1 DECEMBRIE – Ziua Națională a României (CLASA VS ONLINE)

1 decembrie - ziua nationala a romaniei
Copii Profesori

1 DECEMBRIE – Ziua Națională a României (CLASA VS ONLINE)

Buna, tuturor! Azi va voi povesti despre modul in care am sarbatorit impreuna cu elevii mei ziua de 1 Decembrie 2020, Ziua Nationala a Romaniei.

Imi amintesc cu mare bucurie de momentele traite acum 2 ani, cand sarbatoream 100 de ani de la MAREA UNIRE. Imbracati in iile traditionale am dansat hore, am invatat Brasoveanca, am mancat paine de casa, sarmale si un tort aniversar delicious. Toate preparatele au fost pregatite de parintii elevilor. Va las cateva poze….

Apoi am decorat linguri si rame de lemn cu motive traditionale, pe care  copiii le-au putut oferi parintilor drept multumire pentru merindele gustoase si calde.

Chiar daca anul 2020 a fost unul diferit, ne-am facut planuri marete. Am hotarat impreuna cu elevii mei ca fiecare sa prezinte pe echipe, romani cu care se mandresc, folosind instrumentele digitale invatate, Bookcreator, Power Point, Sway si Thinglink. Am incercat sa readuc o parte din activitatile din scoala fizica si in scoala online, asa ca imbracati in ii, am intins o hora pe cinste. Singura diferenta..fiecare in casa lui, cu camera video pornita. Ne-am distrat de minune. Atmosfera de sarbatoare ne-a impulsionat pe toti, eram cu adevarat impreuna in clasa noastra virtuala.

Am abordat interdisciplinar continuturile educationale ce vizau orele de limba romana, istorie, geografie, abilitati practice, educatie muzicala si joc si miscare, provocandu-i pe elevi cu activitati variate. Am compus impreuna compuneri cu titlul MANDRU CA SUNT ROMAN. Utilizand sablonul tarii, am realizat colaje cu forme de relief, prin ruperea hartiei. Fiecare echipa si-a sustinut prezentarea de care v-am povestit mai sus. Am scris in acelasi timp pe tabla virtuala Jamboard nume de romani cu care ne mandrim.Va las mai jos cateva poze pentru a trage singuri concluzii despre cum au decurs aceste activitati.

Pentru a oferi si anul acesta un cadou parintilor, am realizat in Canva un poster virtual HORA CLASEI A IV-A B.

Si, dupa cum am zis, facem totul impreuna, asa ca si eu, doamna invatatoare mi-am pregatit propria mea prezentare despre romanul de care sunt tare mandra, DUMITRU PRUNARIU. Am avut onoarea sa il cunosc personal pe acest mare om in cadrul cursului ESERO de la Marisel-curs de care va voi povesti intr-un articol viitor.

Insa prezentarea mea a fost de scurta durata si mai exact o introducere a invitatului nostru ca oaspete de onoare. Primul si singurul cosmonaut roman care a ajuns in spatiu s-a conectat la clasa noastra virtuala si le-a povestit elevilor despre palpitanta sa experienta. Cu sufletul la gura, am ascultat cu totii cum povestea cu modestie despre realizarile sale. Imbracat in costum de cosmonaut si ajutat de spatul virtual putem spune ca de 1 Decembrie, anul 2020 am calatorit in spatiu. Un an cu totul aparte, nu v-am spus?

Emotionata, i-am inmanat diploma de CETATEAN DE ONOARE domnului Prunariu.  Elevilor le-am oferit diplome de romanasi si romancute. Pentru a realiza diplomele, am folosit ca resursa twinkl.ro, pe care o recomand tuturor.         Nu ne-am bucurat singuri de oaspetele nostru, ci alaturi de doamna profesoara de limba romana, un profesor GLOBAL TEACHER AWARD, Mirela Tanc impreuna cu elevii sai de clasa a V a de la Scoala Gimnaziala Oltea Doamna din Oradea. Acum putem spune ca am sarbatorit cu adevarat Marea Unire, romani din Tara Romaneasca si Transilvania.

La finalul acestui articol, il citez pe domnul cosmonaut Prunariu “Credeti in visurile voastre, fiti perseverenti, nu renuntati si finalizati tot ce va propuneti sa faceti!”

Scopul activitatilor mele este sa educ caracterul elevilor mei, sa ii ajut sa devina oameni mari, frumosi la suflet. Ii invat sa se bucure de lucruri simple, sa fie  iubitori de tara, sa pretuiasca valorile  cu adevarat romanesti, sa fie  cetateni responsabili,

 SA FIE MANDRI CA SUNT ROMANI.

Scopul activitatilor mele este sa educ caracterul elevilor mei, sa ii ajut sa devina oameni mari, frumosi la suflet. Ii invat sa se bucure de lucruri simple, sa fie  iubitori de tara, sa pretuiasca valorile  cu adevarat romanesti, sa fie  cetateni responsabili,

 SA FIE MANDRI CA SUNT ROMANI.

Ia legătura cu noi

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *